Suomi nousuun! -blogi

Tilitoimiston pieni myyntikoulu

Myyminen on monelle pienyrittäjälle osaamisalue, jossa olisi parantamisen varaa. Myymistä pelätään ja kartetaan, eihän nyt tyrkyttäminen sovi suomalaiseen melankoliaperimäänkään.

Maalaisjärki on erinomainen työkalu myös myymisessä.  Käytännössä kaikki yrittäjät myyvät jotain, joku tuotteita, joku palveluita – eli itseään ja osaamistaan.

Kirjanpitäjä vinkkaa

Kerro asiakkaalle palveluistasi, jotta hän tietää niiden olemassaolon. Myynti on todennäköisesti  nihkeää, mikäli asiakkaasi ei tiedä, että saisi yritykseltäsi palvelun, jota pian tarvitsee.

Jos myyntiartikkelisi on palvelu, on palvelutapahtuman jälkeen luontevaa kysyä, haluaisiko asiakas ehkä varata uutta aikaa. Asiakas tarvitsee palveluasi, koska tuli luoksesi – tee palvelun uudelleenkäyttö mahdollisimman helpoksi!

Jos taas myyntisi tapahtuu tuotteiden parissa, mieti viimeistään ostoksia pakatessasi, mistä muusta tuotteesta asiakkaallesi olisi hyötyä. Esimerkiksi juoksutrikoita myydessäsi voit kysäistä, minkälaiset juoksukengät asiakkaan eteisestä löytyy.

Varo näitä

Asiakasta ärsyttää usein, jos myyjä olettaa asioita. Esimerkiksi asiakkaan varallisuutta ei pitäisi koskaan lähteä olettamaan. Kannattaa mieluummin lähestyä asiakasta kysymyksin ja sitä kautta selvittää myös kuinka paljon asiakas on valmis sijoittamaan kyseiseen tuotteseen tai palveluun.

Kuulin kerran tarinan hierojasta, joka jätti tarjoamatta uutta hieronta-aikaa asiakkaalleen.  Ujonlainen asiakas jäi onnistuneen käyntikerran jälkeen miettimään, oliko hänessä asiakkaana jotakin sellaista, ettei hieroja halunnut häntä pöydälleen enää toistamiseen. Ethän jätä asiakastasi ajattelemaan tällaista?

Torpan tilin palvelut

Meille voit tuoda kirjanpitosi joko perinteisessä tai  sähköisessä muodossa. Hoidamme juoksevan kirjanpidon ohella mm. kaikkien yhtiömuotojen yritysten perustamistoimet, palkanlaskentapalvelut, tilinpäätökset ja veroilmoitukset. Kirjanpitäjämme taitavat niin asunto-osakeyhtiöiden kuin yhdistystenkin koukerot. Otamme vastaan myös rästitöitä.

Voit tilata meiltä myös talouspäällikkö- ja reskontranhoitapalvelut yrityksesi tiloissa.

Otamme nyt uusia asiakkaita – otathan yhteyttä pian!


Count Twice Oy
(Torpan tili Oy)
Rälssitie 7 A
01510 Vantaa
 
010 309 42 11
Ota yhteyttä!

Avoinna
Ma-To 9-16
Pe 9-15
 

Taloushallintoliiton
auktorisoima tilitoimisto

Rekisteriseloste
Verkkolaskutusosoite

 

Suomen Vahvimmat

Tallenna

Tallenna

Tallenna